Emelie - bett..

Jag har länge funderat på att köpa mig ett starkare bett på Bodi,för han drar iväg med mig 9/10 gånger..Och jag tycker att det börjar på bli jobbigt,så jag tänkte försöka byta bett på honom och se om något ändras!

Men då va frågan, vilket bett?


Kommentarer
Postat av: Eva

Pelham brukar oftast funka bra bara du inte är hård i handen. Men raka pelham bett är skarpare än delade. Det finns sådana! Och jag rekomenderar dem. Jag har ett delat pelham på mitt varmblodsto och det funkar riktigt bra :) Vissa hästar har en tendens att tugga mera på gummi bett och i värsta fall kan det börja skava i hästens mun om den har tuggat för mycket. Men det där vet du ju själv som känner din häst! Men jag föredrar ett delat pelham (inte gummi) :) Och som ett litet plus så kan du ha mkt NH träning, i stallet, ridbanan, boxen, ja i princip över allt. Har du koll på hästen och får den med dig på marken så är det till stor hjälp i ridningen också! Hoppas det går bra med dig och din häst nu :)

2011-12-14 @ 12:12:55
URL: http://evahagelberg.blogg.se/
Postat av: Mye Nordlund

Pelham borde du testa :) alltid värt ett försök! Det finns ju "baby"pelham som är lite mindre än vanliga & inte lika skarpa :)

2011-12-14 @ 16:10:46
URL: http://secundum.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0