Tjuvkik

En bild Ida fottade på mig igår när vi skulle ta bilder till designen, fler kommer imorn.

morgondagens ridpass

Den senaste tiden har jag bara ridit dressyr, några uteritter men mest dressyr pga alla tävlingar som kommit så snabbt inpå. Så i morgon ska jag rida allt annat en dressyr. Antingen så hoppar jag något lättare övning utan större fokus på form och lösgjordhet, eller så rider jag utan huvudlag, eller så rider jag ut en mysig tur i skogen. Allt beror såklart på väder och vind!

// Ida


hemma!

Åkte till skogslotten och jobbade idag, men beslöt mig för att inte sova där till i morgon. Är ganska genomförkyd så får hostatacker med jämna mellanrum vilket jag inte uppskattar. Men nu ska jag vara hemma en vecka och chilla lite!

Älskar den nya designen btw! Ska sätta mig ned och skriva ett inlägg om mig till preesentationssidan som kommer komma upp innom kort :)

// Ida

Nå vad tycker ni?


Suttit med designen i fem timmar i rad, och nu är den så gott som klar. Jag gillar den, den är fresh. Igentligen tycker jag inte så mycket om rosa, men det passade så fint med det mörkgråa. mums.

Förmodligen lite småsaker kvar att fixa, lite länkar i menyn, och headern, men annars.

Ser ni den inte, tryck F5. Fortfarande ingen skillnad? Töm historiken

//Jet


Dagens kortisridpass

Kunde inte hålla mig från Trixi idag trotts att jag fortfarande ör lite förkyld. Åkte ut och tänkte att jag skulle rida ett sprittpass på ca 45 min. Men blev drygt en kvart istället och sen avslutade jag med lite trav. Red en hel del skolor som vanligt i skritten för att få henne jämn i munnen och sidorna, hon tjurade lite emot spöt några gånger men hon har ju haft en minivila på nästan en vecka så det accepteras.  Travade på bra och känndes inte det minsta stel i sidorna :)

// Ida

nästa inköp

Nästa gång jag är i närheten av hööks ska jag svänga in och inhandla ett par kilformade stigbygelplattor. Skillnaden men sådana emot vanliga raka är att underskänkeln får en bättre förutsättning att ligga emot hästens mage istället för att spreta lite utåt viltet mina kan göra. För drygt ett år sedan testade jag att lägga en stor sten i den änden som var närmast hästens mage och det förändrade underskänkelns läga och stadga ganska radikalt. Men efter det hade jag inte tänkt så mycket på det.

Det som är negativt är att jag är osäker på om man får tävla med dessa plattor? Eftersom det är en slags extrahjälp. Men med tanke på vilka enorma bossor som kilar fast överskänkeln som finna på vissa sadlar tycker jag det skulle vara underligt om dessa inte tilläts.

// Ida

favouritbilden lördag

Jag tycket min favouritbild från i lördags förtjänade ett eget inlägg ;)

// Ida


bilder lördag del 3


Kan ta tillfället i akt och förklara varför jag sitter med stängda ögon. Det är så att jag försöker hålla huvudet i en bra porition och inte tippa ned, men jag känner inte alltid när hon krullar ihop sig någon extra cm och därför litar jag inte halt 100% på att jag har henne där jag vill och därför tittar jag något längre ned en jag borde ;)

// Ida

en av mina största drömmar

Något jag alltid vetal ha är långt hår. Har sparat och sparat i alla år men endå blir det inte mycket längre en "mellanlångt" Men nu äntligen har jag tagit tummen ur röven och tagit tag i saken. I sommar ska jag undvika at platta håret och tvätta med inpackning varje dag. Någon gång innom en snar framtid måste jag klippa genom håret för det är så slitet, men annars ska jag i princip försöka låta det va tills skolan börjar igen.

Men jag tycker endå det hänt något på 2 år iaf :)

de är egtnligen liiite längre eftersom ja har pluffsig munktröja på mig där. Men jesus kristus vad hems min snebena såg ut på tal om ingenting

// Ida

sjukling

Vaknade i morse och mådde något fruktansvärt. Halsen sved kliade och var full av slem. Jag mådde illa och huvudet snurrade. Så fick lämna skogslotten för att åka hem och vila. Har sedan jag kommit hem sovit från 9 till halv 4 vilket var ganska underbart. De jobbiga blir nog hur jag ska kunna somna ikväll om jag sovit i princip 15 timmar i sträck. Något som farsinerar mig är hur sjukt mycket jag måste ha ätit de senaste dagarna? eftersom jag inte varit det minsta hungrig idag och det enda jag lyckats trycka i mig är lite vatten och 2 rader choklad.

Mår dock betydligt bättre nu så förhoppningsvis kan jag iaf gå ut i morgon och kanske fotta Jet om jag känner mig riktigt pigg. Hoppas på att kunna åka tillbaka och jobba på skogslotten på lördagmorgon om allt går enligt mina planer.


Vill rida min lilla snygging...

// Ida

svårt att låta andra rida din häst?

Något jag funderat över lite fram och tillbaka på en stund är varför vissa hästägare har svårt för att låta någon annan rida dess häst. Om jag hade haft en egen häst hade det inte tagit emot att slänga upp en annan ryttare på. Självklart under min uppsyn men det är fortfarande en annan ryttare.

Jag tror många är rädda för att den "nya" ryttaren rider hästen bättre en en själv. Men det resunemanget har jag väldigt svårt att förstå. Det kan säkert ta lite i självförtroendet för vissa människor att se någon annan rida dess egen häst bättre, men det är ju bara bra för hästen? Jag ex sätter gärna upp en duktigare ryttare på Trixi (hon är ju nästan lite som min häst) jag tycker det är grymt nyttigt att se någon annan duktig ryttare rida hästen och som kan förklara hur han/hon tänker när den rider din häst. När jag ser någon duktigare ryttare på Trixi rida henne så mycket finare ger det mig insperation och motivation till att jobba vidare.
Om det nu råkar vara en mindre duktig ryttare du sätter på ryggen på din häst så är jag högst tveksam till att din häst blir helt förstörd av en timmas ridning under en sämre ryttare. Någon gång i framtiden ska vell antagligen din häst söljas kanske som en läromästare till en mindre erfaren ryttare?

Något många försöker utrycka för att framstå som bättre är att beskriva hur svårridna deras hästar är. Jag har tillockmed sett ryttare provocera fram situationer av olika slag för att hästen ska se svårriden ut eller göra andra ohyss som att stegra eller bocka. Sådana fasoner tycker jag är högst omogna. Personligen vill ju jag ha en lättriden häst. Du kanske köper en svårriden häst, men målet med den borde då vara att få den lättriden? Mitt mål vore iaf att alla skulle kunna rida den. Du framstår inte som bättre ryttare bara för att bara du kan rida din häst, utan då tycker jag mer att du misslyckats med att få den lättriden.

Jet och Trixi

// Ida

ni har vell inte glömt?!

Ni har vell inte glömt att rösta på mig i hööks fototävling??


http://apps.vizibly.se/hooks/sv/like/359/8e6e85108fa599188cf4d19200d80aee706370ea



// Ida

Lite mobilblogg

Har lite tid över så tänkte skriva några
Rader. Jag har det jättebra här, har fått rida en jättefin ponny vid namn Ofelia och ikväll/natt ska jag jogga kakan lite som är under igångsättning. Har fått hoppa in lite som "anställd" då några blivit sjuka eller skadade vilket ifs lönar mig^^ Har även dragit på mig en hemsk förkylning. Näsa. Är helt igentäppt, halsen gör ont och jag tappar snart rösten.. Men får tänka att det iaf inte kan bli värre. Hoppas allt är bra där hemma!

//ida


ordning

När jag läser bloggar läser jag dem alltid i en speciell ordning. Först läser jag alla jag följer på bloglovin vilket är ca 50 st. Efter det läser jag dessa bloggar i exakt samma ordning.

kissies
gaybloggen
kenza
foki
jockibois
widerstedt
nadjslundberg
linnolsson
hotgosip
aqipage

// Ida

planerna efter sommaren-att börja om på nytt

Som de flesta läsare förstårr ska jag börja på vretagymnasiet till hösten. Eftersom jag bor så pass långt bort ska jag även bo där. När jag var liten fasade jag bara för att flytta hemifrån. Var jätterädd och skulle för alltid bo hemma hos mamma och pappa. Men nu är det som för de felsta tonåringar tvärt om. Detgår inte att beskriva hur underbart det ska bli att börja på en skola där i princip ingen vet vem du är. Ingen har några förutfattade meningar om dig eller vet något skvaller. Du får en helt ny changs att ge ett första intryck på personer du ska spendera några år framöver tillsammans med.

När jag gjorde valet att jag skulle gå på vreta var jag väldigt velande då jag tyckte det skulle bli väldigt jobbigt att lämna så mycket saker bakom mig. Men dem tankarna är som bortblåsta nu! Jag är så trött på att ha degat ned mig i denna håla kallad finapång och hur jag har klarat av att leva här i 16 år. De enda jag kommer sakna är Trixi, min underbara ridlärare Nina och några vänner som jag endå bara träffar på helger i dagsläget. Trixi har jag ju skrivit hur det blir med efter sommaren. Skogslotten kommer vara helkörd. Hoppas kanske kunna följa med och titta på mammas grupp någon gång. Men changsen känns inte så stor.

Just nu är jag bara trött på alla falska människor i denna inavlade byhåla.

// Ida

bilder lördag del 2


// Ida

Om Rodney

Kom på att jag inte skrivit ut så mycket om Rodney, så börjar med lite fakta.
Namn: Fuglemere Casanova
Född: 2004
Stam: Alltså allvarligt, jag fattar ingenting av hans pass, det står bara unrecorded överallt. Men jag vet att han är hälften shire och hälften trakhener ;)

Och vart namnet Rodney dök upp vet jag inte heller riktigt, men han passar i det så det får hållas.

Rodney importerades från England för ett och ett halvt år sedan tillsammans med hand förra ägare. Förra ägaren köpte honom av uppfödaren, så vi är nummer tre i Rodneys liv.

Rodney har hoppat några Payandjumps på en meter, men aldrig tävlat dressyr om jag fattat allt rätt. Men han kan det mesta, och även fast han ser lite stor och klumpig ut är han en mästare på öppna och fatta galopp från skritt. Sluta har jag inte riktigt försökt än.

Rodney tycker om att rida i skogen, hans steg blir enorma. Han tycker om morötter, müesli och gräs, men inte hö och lucern (maten). Han har inte så hög rang i hagen och tycker om att bli ompyssald. Och jag tycker om honom, även fast han kanske inte helt var det vi letade efter.



Som på dagis

Urklipp av en konversation jag och min icke hästbitna vän har på väg till hagen i regn och stenhård vind


J - Hästarna är lite spända och irriterade idag, de blir det av vädret, skulle väll hellre stå inne

A - Vad gör de då ute?

J - Ehh.. För att de alltid är det. För att det är hästar. För att de måste

A - Jaha, som på dagis alltså!


Haha så klockrent! Som på dagis liksom. Hehe

Även fast man får en tankeställare


//Jet


The end is near

Ville kommer aldrig bli bra igen, veterinären kommer aldrig mer behandla honom, hans hälta är kronisk. Han går inte rent, han är lite stel och lite öm i flera leder, pålagringar i två. Vi vet inte hur länge han kommer få leva, kanske en månad, kanske ett år, kanske tio, men som veterinären sa att det inte tar bart många hästar den här årstiden. Just nu står han i den stora sommarhagen med alla andra hästar och njuter av gräs och livet. Han kommer få leva så länge han har gnistan kvar i ögonen, busar runt i hagen och bossar över de andra hästarna. Så länge han är lycklig.

Folk har sagt till mig att jag ska ta vara på den tiden som är kvar, men det är inte så jävla lätt. Varje gång jag borstar och håller på honom och tänker att nu ska jag ta vara på den tiden som är kvar så blir jag bara ledsen. Tiden går inte långsammare för att jag tar vara på den, jag tycker inte mer eller mindre om Ville bara för att han kommer dö så småningom.

Det värsta är att jag inte vet vad jag ska sysselsätta honom med, just nu är han odräglig att hålla på med utanför stallet. Vid tömkörning så gör han lite som han vill, han är otroligt underaktiverad, han vill så gärna göra allt, men jag vill inte göra honom illa. Vet inte om han klarar av att gå ordentliga promenader utan att få ont, vet inte om han vill ut och springa med mig. Vet ingenting.

Det skär i hjärtat varje gång jag ser honom i hagen, det skär i hjärtat när jag ser hur stor mage han har fått. Sen när jag ser hur dammig hans sadel är så kan det bli för mycket. Tanken på att aldrig mer få rida honom, trimma med honom, galoppera barbacka i skogen, hoppa över hinder. Att aldrig mer få lägga en perfekt tiometersvolt, få fatta galopp från skritt. Ville ägde på att fatta galopp från skritt. På att aldrig mer få prata om honom i nutid.

Det skär i hjärtat när pappa glömmer och frågar om jag ridit Ville, när jag ser filmen på hans sista ridpass, när jag tänker på allt jag borde ha gjort med honom men aldrig gjorde. Det skär i hjärtat när jag förstår att slutet närmar.



Gick en promenad med honom idag, sprang en bit, lät inte oregelbundet. Hoppas fortfarande på ett mirakel

//Jet

såhär ligger de till.

Jag jobbar hela veckan och internet på min mobil är helslut, vilket betyder att updateringen från mina sida kommer vara dessväre ganska död. Jag har några förinställda men för övrigt får ni förlita er på att jet updaterar lite flitigare en hon gör nu ;)


bilderna del 1

kommer dela upp bilderna i tre omgångar för det blev så många fina så resten kommer någon gång i veckan.

// Ida


dagens ridpass

Idag red jag på banan i 20 minuter samtidigt som Jet pepprade med bilder. Blev ingen serriös genomridning utan red runt mest och försökte fokusera lite på sitsen osv.

När vi fått några bra bilder traskade vi in i stallet. Jag bytte skor och träna på Trixi. Tog dän sadeln och benlindorna och la på en teddupadd på ryggen. Samtidigt tränsade och fixade Jet Nikita. Vi red ut till gamla landsvägen och på den vart det galopprejs fram och tillbaka. På ditvägen gick det helt ok. Trixi var lite ´lagom taggad och jag kunde hålla henne trotts att jag red på bettlöst. På hemvägen dock taggade jag upp henne lite i början och lät Nikita galoppera iväg lite före vilket resulterade i att hon en gång skjöt framåt i sidled o jag som satt i princip barbacka var såå nära på att glida av så ja hängde på sidan samtidigt som jag släppte iväg hästen i full galopp. När vi väl var uppe i 110 km/h var hon skitcool o ja satt o kollade på allt och ingenting, men när vi skulle stanna blev det komplikationer och jag fick vid ett flertal tillfällen använda Nikita som stopkloss. En gång fick hon tillockmed ställa sig raklång över vägen o då hade Trixi inget annat val en att stanna :)

Resten av bilderna kommer i ett separat inlägg ikväll

// Ida

testa rakt bett

Idag hade jag tänkt testa att rida Trixi på ett rakt bett. Raka bett sägs vara det snällaste för hästens munn och eftersom Trixi är så pass känslig och mjuk i munnen så tror jag det skulle passa henne väldigt bra. Det enda jag tror skulle kunna bli lite fel är om hon blir mer stumm i munnen.

Ska bli riktigt intressant att se hur det fungerar. Går det enligt mina förväntningar byter jag möjligen det när jag tävlar emot de tredelade eftersom man nu får tävla på rakt bett.

// Ida

dagen

Ber om ursäkt för så sen updatering. Men har knapt varit hemma idag och har tjaffsat endel hit o dit. Dagen började iaf med att jag blev väckt halv 11. Lagom söt och glad va ja ju då. Runt halv 2 åkte jag te min vänn Anna. Väl där tog hon 2 timmar på sig att putsa två träns och att longera en häst...

Men efter det kom vi äntligen iväg. Jag red på gammalgubben Calle och anna på Gandalf. Red ut gansla länge i blandade gångarter. Gick ganska bra men Calle var skitseg när vi skrittade men taggade till ganska rejält när det gick lite fortare. Stannade kvar hos anna efter och åt o lite så där innan jag tuffade hem på min moppe för ja va så trött vid 11 :)


Anna och calle för några år sedan


// Ida


ni har vell inte glömt?!

Ni har vell inte glömt att rösta på mig i hööks fototävling??


http://apps.vizibly.se/hooks/sv/like/359/8e6e85108fa599188cf4d19200d80aee706370ea



// Ida

planer inför helgen

FOTOGRAFERING!!! Förhoppningsvis fåt vi tillräckligt med bilder till den nya designen!

Från förra

// Ida

just nu och X antal timmar framöver



// Ida


dagens pass

Trotts att jag sov i bilen på vägen hem så kunde jag inte hålla mig från att rida ett pass på Trixi ikväll. Hon har ju stått en hel vecka nu så hade inga högre krav. Red barbacka då jag hatar dressyrsadeln. Såg säkert urfånig ut då jag red runt i et säckigt linne, rosa tygskor, mitt hedset och ett par feta pilotglasögon under hjälmen.

Red fram lite kravlöst och kände på henne, red i sin ordning några öppnor i trav längs långsidorna och några skänkelvikningar in och ut på diagonalen fram till medellinjen. Galopperade några varv med bara fokus på att hon skulle bli mer självgående. Var tydlig med när jag skänklade och när jag inte gjorde det. Sedan började jag jobba stora volter och svaga skänkelvikningar undan galoppskänkeln. Red även lite tanke till öppna på kvartslinjerna för att få kontroll på bakkärran. Avslutade med lite förvänd galopp. Först runt fyrkanten för att sedan kunna gå in och göra samma sak på en något oval mittvolt. Vart så himla glad när det funkade då den förvända galoppen har krånglat på rakt spår tillockmed de senaste veckorna. Men jag ska lägga in mer förvänd galopp på rakt och böjda spår då jag upplever att det stärker galoppen något enormt och det är den gångarten hon är svagast i och lättast faller isär.

Men nöjd över lag med passet. Lite segtoch stelt måste jag förlåta pga vilan innan. Synd nu bara att jag jobar en vecka till efter helgen. sen har jag ledigt en vecka och sen jobbar jag en sista vecka. Veckan efter det är det tävling på schemat så det får bli att jag tränar ganska intensivt varannan vecka fram till tävlingen nu i sommar, även fast det är det jag vill undvika allra mest.

// Ida


bilder avslutningshoppningarna

Här kommer några bilder som mats melin fottade på avslutningshoppningarna på Nikita och mig.

// Ida

Läger

Som ni kanske märkt så har uppdateringen den senaste dagarna sugit ganska rejält.. Men både jet och jag jobbar på skogslotten så det är inte så det är inte så mycket tid över en till att sova. Men vi slutar i morgon och då hoppas jag uppdateringen tar fart!
//ida


ni har vell inte glömt?!

Ni har vell inte glömt att rösta på mig i hööks fototävling??


http://apps.vizibly.se/hooks/sv/like/359/8e6e85108fa599188cf4d19200d80aee706370ea



// Ida

underbart ridpass!

Igår red jag dressyr på Trixi. Red helt anolunda en vad jag brukar. Jag brukar ju mest rida runt på massa volter och kanske ibland göra någon skänkelvikning. Men igår redan från början började jag rida lite skolor. Började med öppna i skritt och fortsatte med öppna och tanke till sluta i trav. Blanda volter med skolor på långsidorna och medellinjen. Galoppen jobbade jag först på lite volter innan jag red några upridningar på medellinjen först med fokus på att hon skulle vara rak och sen för att kunna flytta bakdelen "utåt" då hon ibland kör in den istället för att spåra.

Avslutade med lita fattningar från skritt till galopp på volt, flyttade bakdelen för innerskänkel och ur det fattade galopp. Gick jättebra några gånger men hon blev lite trött i slutet eftersom jag red helt anolunda en jag brukar. I slutet tappade hon lite stöd på ytter i vä varv men det var bara att driva fram för ytter utåtställd några språng och sen gå back to normal. Något jag tänkte på var att hennes galopp var mycket mer fyrtaktig och hon föll nästintill aldrig över i tendens till pass när hon inte orkade utan bröt itsället då av :) Riiiiiktigt nöjd med passet och för första gången på länge kan jag ärligt säga att de kändes bra!

Snyggingponnyn!

Vi ber er läsare om hjälp!

Jag deltat i en fototävling på fb för hööks, dock tänker jag dela priset med jet om jag vinner eftersom hon är fotografen. Det skulle betyda sjukt mycket om vi vann, och därför ber vi er läsare om hjälp! Tryck på länken här nedanför och tryck på RÖSTAR (Inte gilla!) Det tar 5 sekunder av erat liv så snälla snälla snälla!

http://apps.vizibly.se/hooks/sv/like/359/8e6e85108fa599188cf4d19200d80aee706370ea
 
http://apps.vizibly.se/hooks/sv/like/359/8e6e85108fa599188cf4d19200d80aee706370ea

http://apps.vizibly.se/hooks/sv/like/359/8e6e85108fa599188cf4d19200d80aee706370ea


// Aqipage 


avslutningshoppningen

Helt död igår så orkade inte skriva hur det gick. Är egentligen väldigt trött nu med..

När vi kom fram till skogslotten började hon hoppa runt i transporten. Så fick lasta ur och skritta fram väldigt länge. Fjant som hon är tittade hon på allt och vid ett flertal tillfällen vände hon och försökte springa iväg för helt ofarliga saker som en skottkärra eller ett staket.. Så vart lite lagom arg på henne där o fick lite roliga blickar när vi snurrade runt varv på varv på stallbacken.

Red inte fram speciellt länge för ja ville gärna ha kval lite galenskap i henne. Hoppade lite o va lixom som vanligt. Stod emot lite. I 70 cm hoppade hon runt snällt. Ville dock knappt gå förbi kortsidan vid dommartornet vilket resulterade i att hon stannade en gång på hindret som hoppades emot den kortsidan. I 80 cm hoppade hon relativt normalt på de första hindrena. Tog ett kaninskutt över musen som vi varit o nosat på innan som uppfattades väldigt läskigt. Vid 5an tänkte jag trycka av henne lite tidigt men istället backadre hon av och trampade om och flög över hindret. Haha jag fattade inte förens några meter efter att hon faktist emot alla ods kravlat sig över utan att riva. De två sista hindrena flöt hon över och felfri i 80 cm :)
Elinore filmade lite men mitt misseskort är cp så i 70 cm kom bara halva banan med och i 80 cm missade den ett hinder. Men ni förstår nog.

Trotts att ja går på henne ganska mycket kan jag inte låta bli o inse hur glad hon endå vart över att få komma ut på något sånthär. Efter 10 år på en ridskola är detta något stort för henne att åka iväg själv och hoppa bland främmande hästar.

// Ida

Bilderna!

Igår när jag skulle gå och hämta Ville ur hagen så kom Rodney gående, först såg det ut som han skulle rulla sig, men det ångrade han och gick rakt fram till mig. Smällte typ! Haha Ville har typ kommit och mött mig två gånger under fem år, om det inte är matdags förstås. Det lär ju inte vara så att Rodney känner igen mig eller något annat sött, har ju inte hämtat in honom tidigare liksom, men det spelar ingen roll, mosade honom med morötter typ. Eftersom planen var att fånga Ville, så fick Rodney ha på sig Villes grimma på största

Kolla vilken söt syn









Ni ser ju grimman, cob liksom

Med Ville kan jag stå ganska nära och ta kort i stallet fast jag har mitt zoom objektiv, men med Rodney får jag typ trycka mg mot väggen


Mumsar

Sitter och mumsar jordgubbar vid datorn, vädret leker och snart dags för första fotbollträningen på väldigt länge! Nytt lag uppstartat, för oseriösa damer som spelar för att det är kul, får se hur det går.

Snart är äntligen skolan slut, fattar inte riktigt än, men det känns underbart.

Och för att avsluta detta meningslösa inlägg så kan jag säga att skolan har tagit min dator för tre veckor, mitt photoshop, alla program. Brrrr. Sitter nu vid mammas dator som jag knappt kan skriva på. Men som sagt, förvänta er inte några vackra färger på bilderna


Bild från igår, fler kommer ikväll


//Jet


Foton på ingång

Ska snart dra mig till stallet, och tar för en gång skull med mig kameran!! Dock så lär det väll bara bli hagbilder men förhoppningsvis är hästarna lite fotogeniska. Kan ju säga att Ville inte är det lättaste att få bra bilder på.
Rodney får skon påslagen på torsdag, sjukt vad jag längtar efter att få rida. På torsdag lär det iofsig inte bli ngt eftersom det är skolfest då, men på fredag.. mums

På lördag börjar jag redan jobba, ska vara borta fram tills torsdag, och det är förståss lite surt att jag bara hinner rida Rodney max två gånger, men det kommer bli så kul att få jobba! Ska jobba på ridläger. Gjorde även det förra året, och det är verkligen helt super, älskar alla barn :D



Här är en liten film från provridningen, första gången jag rider honom så dömm inte för hårt.
//Jet

Gårdagens uteritt

Orkade inte skriva något mer igår för jag var så himla trött. De slutade med att vi red två vändor fram och tillbaka på en igenvuxen skogsväg. Och tack vare de tidigare regnet va underlaget perfa! Så vi kunde rulla i galopp i stort sätt hela vägen :) Trixi tror jag var lite seg men nikita sprang bara snabbare och snabbare och blev bara starkare och starkare. Men öronen spetsade RAKT fram hela vägen dundrade hon fram i skogen. Lite det jag ville att hon skulle få komma ut och kunna springa lite för egen motor, utan att jag sitter där och bankar lixom. Fick dra på henne några gånger men mest bara om hon började sacka för något läskigt.

Vi va vell ute i drygt en timma och i det ingick avskritrning i säkert 20min så de fick ett intensivt komditionspass.

//ida


efterlängtad galen tur

har inte ridit ut och rejsat riktigt ordentligt på länge. Drog ett litet race med jet förra veckan men var länge sen ja var ute i skogen och släppte hästarna flera hundra meteroch bara lät dem löpa, så mysigt! Så synd att det inte finns någon tävlingsgren i just det att ut o rejsa i skogen o ha kul ;)

Jag har släpat ut hanna till bondeland, hennes buss kom precis så vi ska ta trixi och nikita för en riktigt härlig tur i skogen. Tror faktist det alldr roligaste innom ridningen är att känna när hästen spänner varenda muskel i hela kroppen o sprätter iväg. Men nu ska ja va social så hörs senare ;)

Gamal favobild!

// Ida

skräckupplevelse.

Sysselsatte mig själv lite i more att röja lite i mitt rum eftersom det var så hemskt vidrigt och smutsigt. När jag ska lyfta på en ridstrumpa hoppar det fram en ENORM spindel från den andra som ligger bara någon cm från min hand. Jag får såklart panik och kastar mig emot den stängda dörren, skriker så hela byn säkert hörde och i ren desperattion kraffsar efter handtaget. I vanliga fall hade jag ropat på mamma o bett henne döda den.. men jag var ensam hemma och behövde grejer i mitt rum senare för jag hade inte fixat mig. Så jag sprang som en stucken gris till köket och hämtade en flugskrämma. Springer in i mitt rum och börjar kontrollöst vifta och slå med flugsmällan emot spindeln. Utan resultat då den gömt sig i en sko. Så jag fick kasta bort allt i närheten och jaga ut den innan jag drog en riktig smach på den. I vanliga fall vågar jag inte ens döda spindlar men idag var jag tvungen.

Så härdanefter ska jag ALTID utan undantag ha en flugsmälla på mitt rum!

// Ida


Redan lugnare

Imorse släppte jag och mamma ut hästarna, som i nuläget bara är Ville, Fillan och Rodney, resten sover ute. Tycker redan att Rodney har blivit lite coolare, han blåste inte upp sig lika mycket och stannade fint när jag bad om det. Igår när jag gick med honom till hagen på eftermiddagen blåste han upp sig massor och blev enorm, så det kändes faktiskt riktigt bra att det går åt rätt håll.

Och det faktum att han redan första dagen lyckas slita av sig en sko, det suger. Men på ett sätt kanske det är lite bra, nu får han i lugn och ro vänja sig vid det ställe han kommer spendera mest tid, bland hästarna i hagen.



//Jet

Mitt hjärta smälter

Ville tycker om Rodney, han följer efter honom, går honom till mötes och kliar manke. Bossen Ville som tycker hansjälv är viktigast, inte tycker om fuxen och bryr sig bara om mat vill bli vän med vår nya häst.

Ville står med de andra hästarna, bruna ponnyn kollar åt Rodneys håll



Ville bestämmer sig för att gå till Rodney



On his way..












Rodney går iväg



Och Ville följer efter

For the record, Rodney drog även av sig framskon
//Jet

Rodney





Först var planen att Rodney skulle stå själv med Ville i en hage i någon vecka så att det inte skulle bli för mycket för honom, men vi ångrade oss och idag fick bjässen gå med de andra i hagen.

 

Jag själv var inte med, det är syster som står för bilderna, men tydligen tog hästarna det ganska lugnt. De sprang lite fram och tillbaka, men inte mer än så. Kanske pep någon gång ibland.

 

Rodney är fortfarande lite uppspelt, inte lika avslappnad som han var i Stockholm, men det är ju inte så konstig, massa nya hästar, nytt ställe, nya människor. Jag utgår ifrån att det blir bättre snart.

 

Jag tycker om den här hästen, det kanske inte riktigt var det vi letade efter från början, men jag tycker om honom i alla fall. Han har personlighet, dessutom känner man sig bra när man rider honom.

 

//Jet

Resultat

Nyss hemkommen från en ganska lånd dag på skogslotten. Tävlade ju somsagt en la:1 iadg. Första regionala för trixi.
På framridningen kändes hon helt ok. Som vanligt ungefär, lite stel men gjorde i princip det jag bad om. På banan dog hon helt. Hande förväntat mig det motsatta eftersom det var utomhus men jag fick driva som en dåre genom hela programet. Skänkelvikningarna vart ganska kaputt men hon gjorde ryggningen och de förvända galopperna helt ok! Och det var den förvända galoppen jag var rädd att hon skulle bryta av i eller börja passa och slå sig ur formen. Mit realistiska mål var somsagt att rida på över 50% vilket jag klarade galant dåå ja slutade på 60.52%. Ganska mycket tack vare de förvända gallopperna som till min förvåning hon hade fått två sjuor på. Och de räknas ju x2. Resten var mest 6or, några sjuor och någon 5a. 2 4or dock.. en för ena skänkelvikningen som hon bara spårade utan tvärning och en för en "slarvig galoppfattning" när hon föll över i fel i sista fattningen, men inget jag kan klandra henne för då jag bara är jätteglad att hon fattade rätt i de andra två varav den första är från skritt på rakt spår.

Hade ju somsagt också ett orealistiskt mål att inte komma sist. Trode dock det skulle vara lite högre klass på de som red. Men slutade som 6a av 10 så va ju ganska långt ifrån sist :) Så med tanke på hur dåligt jag tycker det gått sista tiden är jag nöjd med idag. Jag gjorde inte bort mig totalt utan vi lotsade oss runt banan med godkännt betyg. Någon mer regional start lär det dock inte bli på väldigt länge. Har en tävling inplanerad i slutet av sommaren men då tror jag att jag bara ridar lc/lb.
Anna fottade massa så får bilderna någon dag hoppas jag!

/ Ida

Fixad och klar

Lång kväll i stallet och fixat Trixi. Red först på bettlösa som verkligen gick skit. Så ja slängde upp Anna och inte blev de bättre så ja sprang och hämtade de vanliga tränset så fick hon rida på de. Ja hoppade upp i slutet och travade av och då kändes hon väldigt mjuk och lugn. Så har en ungefär plan på
Hur jag ska rida fram i morgon iaf. Men ni måste jag sova. Upp tidigt i morgon! Nattinatt

//ida


Let me introduce...

Rodney!!



Är nu stolt ägare av en häst med enorma hovar, 175 cm stor och väger 744 kilo


Shoppat lite

Har nyss varit i stan och shoppat lite nödvändiga saker. Ett par ridbyxor och en keps från hööks och två pikéer från stadium. Prövade ett par gaiters på hööks, de smalaste jag hittade i storlek xs. Från fotknölen till bredaste delar av vaden satt den bra men högst upp precis under knät kunde jag få in en hel knytnäve. Kommer aldrig hitta några chaps eller gaiters som passar Perfa. Om jag inte vill lägga ut ett multum med pengar och måttbeställa..

//ida


Idag

Har jag ridit nikia. Hoppade lite småbanor på banan. Hade hinder läns båda långsidorna så fick aldrig något "space" att få fram henne så hon fick lite med handbromsen i hela dagen tyckte jag. Men tror ja ska rida ut på henne i rejsa lite på måndag så hon är pigg till tisdag. När Nattis och jag var klara lånade vi ängslas fyrhjuling och körde en skattjakt i hagen. Fångsten blev 3 grimmor och en flughuva!

//ida


Avslutningshoppning

På skogslotten istället för en sista lektion brukar det vara avslutningshoppningar måndag och tisdag. Alla får hoppa en cl på någolunda valfri höjd med lektionsponny, eller om du har egen häst får du hoppa två. Jag hade i början tänkt ta med Trixi och hoppa 70-80. Men efter söndagens hoppning på banan gjorde jag ett spontant byte.

Jag tar med Nikita istället! Hon var så rolig och hoppa, så okomplicerad, lätt att lägga på hinder hoppar i alla lägen, ja en riktig guldklimp helt enkelt! Det är bokstavligen bara att hålla i manen och gasa. Eller vet ju inte hur hon är på skogslotten då jag såg henne hoppa där sist drog hon lite lagom sisådär dock i ridhus. Ska bli dödligt roligt att se hur hon beter sig eftersom jag tycker hon är klockren på hinder! Den lilla nordsvenskkorsningen på 21 bast.. den kan hoppa ni ;)


Även om det ser pyttelågt ut på bild så är det faktist 90. Ser nästan ennu högre ut i verkligheten med dedär platta träbommarna..

// Ida


Tipstips

Har tagit tummen ur röven och köpt två pikéer, en marinbkå och en vit. Ville igentligen helst ha en randig men den fanns inte i min storlek. Behöver pikéer när jag jobbar, så tänkte att jag skulle passa på att införskaffa mig ett par.

Men det jag tänkte tipsa om är att Stadium har ett erbjudande, två pikéer för 299 kr, tycker det är ganska prisvärt. Vet ju att en del tycker om att rida i de

RACE MARINE W LYCKEBO PIQ S11 WHITE

//Jet


jävla skit...

När man har tandställning vet de flesta att de man absolut inte ska äta är seg kola. Jag har dock gjort det många gånger utan problem. Fram tills idag. Och inte det att jag lyckades bita bort ett färts, utan TVÅ! Sjukt störande men som tur väl fick jag en tid ganska fort så på tisdag morgon så det blir fixat innan avslutningen iaf :)

// Ida

Varför hoppa över när man kan hoppa genom?


Trixi är en häst som gillar att hoppa genom hindrena. HAHAHAHAHAHA JA DÖR SÅ FULT!

// Ida

Slå stolpar

Ska snart dra mig stallet, först för att mocka och fixa, och sen för att slå stolpar i marken. Stolparna ska bli till en ny fin hage smockad med gräs!

På lördag kommer ni få veta vad vi har haft på gång under en längre tid, är så taggad!


Ville andra dagen han kom till oss, augusti 2007, första dagen i hage, samma hage som nu får stolpar


//Jet


Flera bilder från helgen

Alla är från clear rounden och framridningen. Tagna av Elsa Abrahamsson.

Haha ja la henne kanske liiite väl stort. ubbs.. drf ja är lite i bakvikt


// Ida

Starta regional?

På söndag har jag tänkt starta en regional La:1. Inte för jag kan mäta mig med de andra deltävlanden (förklass till final i div 1) Men just bara för träning och rutin + att det är på skogslotten.

Hade lite egna planer på att starta tävlingen för ett tag sen. Men övervägde att inte göra det med den stora risken att jag kommer göra bort mig. Men jag fick tänka om när min ridlärare frågade om jag inte skulle starta. Det behöver ju inte vara för att tävla utan för träning. Ett till litet pluss på vägen är att det är på stora utebanan. Som Trixi gått på flera gånger innan utan några värre nervsammanbrott. När en tävling hålls utomhus får hon även mycket mer egen bjudning! Inte så att jag får sparka fram henne i ett ridhus men går man på för mycket tjurar hon ofta ihop.

Mina realistiska mål med denhär starten är att rida på över 50%. Även om hon inte är den flashigaste dressyrponnyn borde de inte vara så svårt att skrapa ihop 5or rakt genom? Mina lite orealistiska mål är att inte komma sist. Inget jag tror kommer hända men alltid något att sikta emot!
Men detta kan somsagt bli en spännande tävling ;)


// Ida


trixi 5-6

Igår och idag har jag varit och ridit Trixi. Min vänn Anna som jag ska gå på vreta med var med och hjälpte mig. Igår red först Anna och sen jag. Hon var mycket mer liksidig men jag vart så frustrerad när hon totalt ignorerade mig högerskänkel. Bara tjurade emot och skickade ut rumpan istället.

Idag red bara jag och då gick det iaf lite bättre. Tror hon var ganska trött efter att anna hade ridit henne igår. Red genom programet en gång men vet inte varför men kan aldrig rida program ordentligt på träning. Får lixom inte samma jävlar anamma känsla som jag får när jag tävlar. Red lite förvänd galopp och uppridningar på medelinjen i galopp. Skänkelvikningarna är fortfarande kaputt likt som den förvända galoppen. I morgon ska jag låte henne vila så hade jag tänkt rida igen på fredag. Och endast nöta skänkelvikningar och den förvända galoppen. Måste ju sitta någolunda. Sen på lördag kommer Anna och hjälper mig rida genom henne och förhoppningsvis vaknar hon på rätt sida på lördag och gör momenten godkännt. Har ju ridit la:1 på henne en gång innan, nämligen min andra start som jag tror vi red på 53(4)%? Även om den var lokal skulle det ju vara ganska pinsamt om jag fick lägre nu. Men som sagt realiatiska målet är över 50%


// Ida

Jag är med



// Ida


ridlektion x2

Red två ridlektioner på rad idag eftersom jag missade förra veckan när jag var sjuk. Första lektionen red jag Benjamin. En fet liten b-ponny. I början var han ganska stretig och tog ett väldigt ojämnt stöd i handen, bet sig fast osv. Men efter ett tag började de släppa och i slutet vart han jättefin! Sammanfattat "en sjukt ful häst som kan gå sjukt fint" ;)

Andra lektionen skulle jag ridit Zanna men hon hade ett svullet framben så det blev Blixten igen. Red Blixten endel i vinter när jag dressyrtränade för Anita. Har inte ridit honom sen dess så det var en helt annan häst. Mycket mer bärig i formen men han gick med handbromsen lite i. Kändes som han släpade bakbenen efter sig i början. Men efter lite jobb blev det mycket bättre! Satt ned o drev som en galning så jag har typ träningsverk i magen. Haha!

Tandombild på mig och Trixi. Sjukt ful egentligen men endå så fin!

// Ida

Hoppning a la aqipage

Igår var Jet här och red med mig. Vi hoppade lite på banan, först red hon Trixi och jag Nikita. Sen bytte vi. Hoppade serie med stund och kombination. Båda hästarna hoppade grymt bra! Nikita hoppa som en gud, klättrade långsamt upp till 90 cm som båda hästarna seglade över. Jet hoppa dock nt så högt på Trixi för hon e ju lite som hon e (hästen asså;)) När vi ridit på banan i ca 40 min red vi ut en sväng och rejsade! Typiskt mig och Jet, vi kan aldrig hålla os. Trixi fick värsta rycket en gång när Nikita kom uppp brevid och drog världens ryggrullning/bocksprång, haha inte likte henne!

Efter de löshoppade vi suppen lite. Hon har nt fått rörasig så mycket de senaste veckorna så hon sprang runt lika glad som alltid, hoppade inte så högt men tillräckligt för att hon skulle få hoppa lite höjd :)

Film när vi hoppar, först jet och nikita, sen ja o nikita o sist trixi och nikita! Vist hoppar hon endå grymt nordsvenskkorsningen på 21 år?;)

// Ida

Utvärdering tävling söndag

Cl 70 cm: Skämdes när jag hoppade fram. Hon va skiträdd för allt och hoppade som en kråka. Väl på banan kom vi inte ens förbi en mur som var placerad bredvid staketet, höll på och stegrade och snurra runt innan vi fick hjälp. Hoppade som ett spjut och skenade runt som en stucken gris. Sprang på sidan av ett hinder för hon muren var på ena sidan. Andra anridningen emot de hindret hoppade hon och stannade i luften så hon drog med sig hela hindret.. Gjorde omstart mest för hennes egen skull o få hoppa något lugnare genom banan. Felfri då såklart.

A:0/A:0 LD: Hoppade mkt bättre på framridningen så va endå ganska taggad. Hoppade banan bra även om hon fortfarande sprang runt som en uppskruvad kanin. Slarvade när ett hinder kom lite fort. Delvis mitt fel för jag inte tänkte ta hindret exakt rakt då det stod på mitt på X. Men la henne helt rätt så där kunde hon faktist bjudit lite o lyfft på benen. Var sjukt taggad på omhoppning, gick verkligen in med inställningen "allt eller inget" så vart så himla sur när hon slarvar med benen.

Endå sjukt nöjd med min plutt! Har ju knapt hoppat något i vår pga att hon inte är så rolig att hoppa hemma. Men ska försöka hoppa lite mer i sommar :)


Den läskiga muren..



Haha tardface, eller bara glad tjej?



Tur att hon är så snygg ;)




Som vanligt sjukt nöjd med Jets fina bilder! borde serriöst anställa henne som min fotograf´;)

så då gör vi vårt bästa

Jag är rädd, nervös, glad, exalterad, jag är stingslig och stirrig. Jag vet vad jag vill, men inte säker jag kommer att få det. Jag vill det så gärna.


Går allt som jag önskar att det går kommer allt bli så mycket roligare och lättare, så kommer det bli mer värt, bli spännande och helt nytt, men ändå kommer det gamla finnas som ett litet plus i kanten.


Imorgon händer det många avgörande saker, jag hoppas, men vågar inte hoppas för mycket, jag håller tummarna, försöker inte blicka fram innan jag vet. Jag säger till mig själv att det på något sätt kommer bli bra på hur det än går, men jag vet inte.




 


//Jet


Nya ridbyxor

Invigde för någon vecka sen Hööks i Norrköping, köpte ett par ridbyxor och lite annat.
Jag älskar dom, visserligen inte helskodda men riktigt sköna! Plus för att de har lite högre midja, sådant gillar jag.
Färgen stämmer inte helt, de är lite gråare och mörkare
//Jet

Dagens bilder




Fler bilder finns, och fler kommer.


Ida får själv berätta hur det gick, jag tyckte i alla fall att det såg fint ut!

//Jet


slarv

Har slarvat lite med updateringen. Har ridit trixi i förrgår och igår. Igår red jag även de två bruna vilket gick bra. Men Trixi gick det dock mindre bra. Menmen, sånt man får ta! Nu taggar jag bara för tävlingen i morgon! :D

// Ida

RSS 2.0