ny design?

Tror jag har tröttnat lite på våran design om jag ska vara ärlig. Den är fin och välgjord så den e ju perfekt egentligen! Men jag tror jag tröttnat endel på animerad just för det blir så kornigt, den gråa färgen passar inte riktigt in nu när det snart är sommar och jag ser ut som en mupp på alla bilder. Dessutom vill jag inte ha en bild på Trixi och mig i hedern när jag går på vreta för då kommer jag ju inte kunna rida henne i samma mån.

Men som ni märkt har inte Jet jättemycket tid till övers såhär års. Lovar att hon nt ens kmr se dehär inlägget ;) Ja ska ta det med henne någon dag och om jag får som jag vill byter vi nog design under sommarlovet, om Jet går med på det såklart!


// Ida


Lite framtidsplaner

Har spånat och diskuterat en hel den ang hur det blir med mitt hästliv här hemma. Skogslotten ska jag självklart sluta rida på. men fortfarande vara medlem i. Kanske inte tävla för om det kommer bli något sånt eftersom vreta även har en klubb.
Trixi kommer jag rida i den mån och ork jag har. Vi ska försöka hitta någon som kan rida henne i veckorna eftersom Monika kommer prioritera Q. Men hittar vi ingen kommer hon få en höst/vintervila. Sen på sommarlovet när jag kommer hem på heltid hoppas jag att jag inte växt aldeles för mycket utan kan sätta igång henne och kanske starta någon klubb/lokal tävling :)

Jag känner mig nöjd med det och slipper något jobbigt "hejdå" eller "sista gången"

// Ida

Hoppa?

Något jag inte berättat är att jag ska åka med Trixi på en hopptävling på lördag! Eller en riktig tävling är det inte utan en "kamrathoppning" typ pay n' jump. Utanför norrköping på stall lilla hageby. Har aldrig varit där förut så det enda jag vet är att de har en väldigt liten ridbana och inget ridhus.

Jag ska hoppa 70 cm cl, och tror de e A0:A0 LD (80cm) eftersom jag nästan inte hoppat någonting alls nu i vår eftersom Trixi inte tycker det är speciellt kul hemma. Hon vägrar ju inte och håller på att dumma sig men hon står ofta lite emot och lyfter varken på fram eller bakben. Men på tävling dock när det är bara hon på en ridbana och alla tittar på henne. då kan hon minsann hoppa ordentligt! Nattis ska också åka och hoppa en 70cm cl så vi ska baka in ""våra" vita ponnys i Monikas transport och åka. Kmr nog bli riktigt kul med lite variation. Två helger innan har varit dressyr och kanske helgen efter ;) men de tar jag i ett annat inlägg.


// Ida


Saknar lillplutten

Balder åkte tillbaka till skogslotten i söndags. Har var ju bara på uthyrning hos Monika och ska nu tillbaka för att jobba lektioner och ridläger. Saknar redan den lilla skrutten. Känns lite tomt när det inte är någon ponny man måste jaga för att få in i hagen, se suppe stå där utan sin bruna lilla kille vid sidan.

Balder är en sån otroligt gullig ponny, han har all kappacitet i världen att bli något. Om han iaf hade varit en stor c-ponny.. då hade jag köpt han direkt! 

När jag köper häst, då ska jag köpa en som Balder♥

// Ida

Komungrejs

Sitter i Kulturhuset i kollar när fullmäktige har någon mötessak. Suger verkligen när de läst upp namn i en kvart.. Tjoho första punkten avklarad. Bara 26 kvar.

I em ska jag rida trixi hade jag tänkt. Blir att nöta skänkelvikningar, förvänd galopp, ryggningar och fattningar på rakt spår.

//ida


..

Tänk om man kunde lära en häst detta..

Blivit beroende..

.


hemma idag med

Blev ingen skola idag häller. Kännde mig intebra när jag vakna så tyckte det kunde vara värt att vara hemma idag med för att va på den säkra sidan att det inte är något som bryter ut. Har mest degat i sängen hela dagen, spelat soms 2. Hehe återfall till barndomen. Annars har jag bara vilat och funderat på massa. I morgon måste jag gå till skolan, inte för studiers skull utan att jag måste rida Trixi.

// Ida

stanna tiden


Jag vill inte bli en enda dag äldre. Inte en timma, inte en minut, inte en sekund.
Anna Ternheim – Shoreline - Radio Version


Förkyld

Hemma från skolan idag, har haft ont i halsen flera dagar nu men i morse vart de 10x värre. Dessutom har jag huvudvärk, känns som dragkraften fokuserat på mitt huvud. Magen har också pajat totalt. Så ja just nu känner jag mig inte speciellt fräch. Så det blir ingen lektion på skogslotten ikväll häller.

Ska knarka appelsin idag och hoppas att jag är så pass bra att ja kan pallra mig till skolan i morgon och hoppa de två bruna på kvällen. Ja tvivlar på det men jag håller en tumme!

// Ida

film lb:1

Dommarens komentar: Mjukt ridet på ponny som stundtals blir lite spänd. Med någgra missar som följd. Jättefin när hon lägger sig till rätta i handen och bjuder framåt.


Iphone + videofyme kvallit'e asså..
// Ida

resultat

Dagen gick vell helt ok. Kunde gått bättre och kunde gått sämre.
Lb:1
Framridningen och kollectingring va utomhus och tävlingsbanan inne i ett mörkt ridhus. Dessutom var de en hög läktare på ena sidan och mycket skuggor. Såförst kom inte inte ens förbi läktaren. Efter några varv förbi där kunde jag starta. Travdelen gick helt ok, hon skygga lite några gånger men nt mer. Galoppdelen tabbade jag mig helt på. Vänstergaloppen órkade hon nt riktigt hålla ihop så hon fick ett avbrott på 2 steg som drog ned en bedömningsdel med 2p ungefär. Andra galoppen fattade jag lite sent och otydligt så hon klängde på väggen och det vart fel. Rättade så fort jag kom in på böjt spår men då var ju skadan redan skedd. Men jag var endå nöjd med ponnyn men tanke på hur obekväm hon kändes i det ridhuset.
Eftersom det bara var 4 starter i av A vart det endast en placerad. Jag hade samma procent som vinnaren (65.8) men ja hade ett mindre underpoeng som kostade segern. Det sura var att de hade skrivit en 7a på lösgjordhet men sedan ändrat till en 6a. Får så jobbiga tankar i huvudet typ "tänk om jag bara kunde hållit ihop henne just då, eller fattar tydligare då"


Dressyrryttartest inledande klass 4 ryttare
Kom in i ridhuset och trotts hästkompisarna var läktaren ennu läskigare. Tyckte faktist jag red ganska bra vilket dommaren inte höll med. Sjukt besviken.. Men när Trixi började backa för läktaren gick jag på henne ganska ordentligt (vet att det bara är så´man får fram henen) Men då röt dommaren lite barskt att ja skulle låta en annan gå före. Bara en sån sak tror ja kan förstöra sjukt mycket. Även om det enligt konstens alla regler inte ska de.

Men laget kom 2a denna omgång och 1a totalt.


Film från Lb:1 komemr i morgon!

// Ida


Fining


Första resultatet

Resultatet för lb:1. 65.8% precis utanför placering pga ett dumt underpoäng. Men gjorde massa missar och red skit. Ridhuset var jättemörkt dåligt underlag och med en läskig läktare. Kom knapt förbi första gången utan hon vände och dampade flera gånger. Men nu Taggar vi om till lagklassen!

//ida


Baddags!

Ville har nog aldrig varit så skitig som han var nu innan vi badade, värsta på länge. Smutsen var verkligen ingrodd i pälsen, och då borstar vi ändå mycket.

Så idag var det dags för att bada honom, tog tag i det tillsammans med Frida.

Ville tycker inte om vatten, det är inte så att han blir jobbig eller så, han bara står i gången och ser helt bedrövligt ledsen ut. Sen så tycker han inte om att stå på skummet, haha stackarn

Före
Det som syns är det ingrodda, går inte att få bort


Efter



Ren polle!


On the road

På väg nu. Snart framme tillochmed. Sjukt stressigt i stallet då vi var redo att lasta upptäckte vi en bajsfläck. Köttade bort den, lasta in och upptäckte att svansen var HELT nedbajsad. Var baa att lasta ut ta ur svansflätan och tvätta den med. Så kort sagt stressig morgon.

//Ida


Bra starttid!

Prelemenära starttiderna för söndag är uppe. Må säga att jag hade tur denna gång. Första gången halv 12 ocg andra halv 3. Aldeles lagom, behöver inte åka från stallet fören halv 9 :)

// Ida

Fundering 2

Håller man på med hästar så är det så lätt att skylla ifrån sig, börjar hästen plötsligt vägra så gör den det för att den är brunstig, en återkommande ojämn häst är det för att den sträcker sig i hagen, en häst som plötsligt slutar göra galoppombyten gör det för att den är dum.

Gör de verkligen så? Kan hästar vara ”dumma”.

Hästar kan inte i förväg planera att de ska förstöra ett helt ridpass, men kan de mitt under ridpasset komma på att nu fan tänker jag inte hoppa för jag har PMS.

Jag vet inte, någon som vet?

Jag tror alltid omedelbart att det är något fel på hästen när den plötsligt ändrar sitt beteende, att den har så ont att det inte kan. Jag kanske överdriver, eller kanske inte. Det är som en stor gråzon man får fundera ut vart går gränsen.

När är hästen dum, och när kan den inte?

Ponny som saktar av till skritt innan hindret för att sedan häva sig över. Fortfarande glad, öronen fram.


Stress

Dagen blev nu efter ett tag väldigt srtessig. Trode att det skulle vara en lugn dag men icke sa nicke. Snart ska jag upp och rida de två bruna. Efter det bär det dirrekt av till Trixi för att tvätta knoppa och putsa. Sen ska jag även försöka hinna rida ut en sväng med Nattis.
Såhär känner jag mig nu!


// Ida


Trimmning

Skrittar fram trixi. Blir lite dressyr på banan idag. Perfa väder! Lite moln blåst och 20 grader:)
//Ida


Fundering 1

Hästmänniskor reagerar så starkt om en häst en hel vinter bara får stå i en grushage några timmar om dygnet, då är det panik, ring djurskyddet, stoppa det hemska, få det pang bom att sluta, hästen ska gå ut i en hage. No mather wat.

Jag håller med, en häst mår bättre av att stå i en hage länge, absolut.

Men det värsta är att det är en sådan dubbelmoral, när vi hästmänniskor blir sjukt arga över när en häst far illa, så struntar vi i de djuren som har det, i jämförelse med alla hästar, mycket sämre. Ta till exempel kossor, de står inne hela vintern, för att på sommaren stå ute hela dagen. De flesta vet det, ingen bryr sig. Varför får hästar ”bara” stå inne 16 timmar om dagen, medans kossor får stå inne hela dagen.

Vem är det som bestämmer att hästar ska ha det bättre? Varför är hästar viktigare?

Jag ska inte döma, är inte bättre själv, men försöker alltid se det ur två perspektiv.

Hästar och kossor är ganska lika, flock och flyktdjur, tror de har nästan samma hjärnkapacitet, kossor har kanske lite mindre.

Den ena älskar vi, den andra äter vi.



BelgianBleu tjur som förlöses med kejsarsnitt, avlas bara för kött. Visserligen förbjuden i Sverige.



Villeponnyn

Lite funderingar

Har ett tag funderat på lite olika saker, saker som förundrar om, irriterar mig och ändrar min syn på lite olika saker. Idag kommer det upp två inlägg om två saker, förmodligen sådant som bara jag funderar på.

Lite konstigt, men kanske inte är helt normal ;)


Gal1 pigg häst

Red somsagt ut med Monika och co ikväll. Red ganska sent (runt 9) så det var väldigt mkt myggor vilket resulterade i att vi red lite kortare men intensivare sväng. Jag red sist vilket gjorde Trixi extremt taggad. I början var hon kolugn och jag red lite skänkelvikningar och bollade rumpan lite mellan skänklarna. Men när vi började trava och gallopera studsade hon mest på stället. Reste sig några gånger och så fort jag tog i henne lite mer slängde hon med huvudet och studsade fram på bakbenen. Låter kanske sjukt jobbigt? Men de va så himla roligt! Trixi är bara rolig att rida ut på om hon taggar lite, eftersom ja vet att ja kan hålla henne och få stop på henne i alla lägen oavsett situtaion ;)

// Ida

Linköping häng



Linköping med klassen, haffat lite färg på armarna, knäna och näsan. Här på valla gård, där Ida kommer tävla på söndag.

Är helt slut av värmen, längtar nästan till lite regn. Fast nu på natten är det skönt

Stan+nkhs

Nyss hemkommen från en em på stan och Norrköping horse show. Köpte ett par shorts, kjol, två bustier och två linnen:) nu ska jag bara äta lite innan jag åker iväg och rider ut på trixi!
//ida


dyr ponny!

Var hos Trixi idag direkt efter skolan, och kan säga att hon var dyr idag!. Solen gassade och flugorna brummade runt som bara den! Var sugen på att sola men tycker det är sjukt tråkigt att ligga ensam hemma så kom på att jag kunde sola och rida samtidigt! Så red runt i en tubtop, shorts och ridhjälm. Trotts värmen och den något hårda ridbanan var Trixi riktigt lagom pigg! Hon tuffade på i sin egan takt och jag fick inte peta te henne ordentligt någon gång som jag brukar få göra annars.

Red fram i trav i båda varv. Vänstervarvet = katastrof. Inget stöd på ytter och hon lägger bara näsan på sne. Grymt frustrerande. Hon är helt krokig i traven i de varvet. Gick över till att rulla lite galopp. La upp stigbyglarna eftersom de skavde emot benen i galoppen. När jag kännt lite på henne gick jag direkt över till att rida övergångar mellan skritt och galopp på en volt. Och fortsatte sedan på fyrkanten. Gjorde så i båda varven och SJUKT FIN VA HON! Även på rakt spår som brukar vara lite svårt tog hon skänkeln dirrekt, rätt galopp förutom 2 gånger och stannade för de mesta kvar i formen. Kort skrittpaus innan jag red enkla byten på 3 serpentinbågar över medellinjen, för att ha lite färdriktning mer en mina hjälper vilken galopp hon skulle fatta. Inga problem där häller. Avslutade med några enkla byten på diagonalerna. Jättefin där med! Det känndes så underbart att jag bara kunde lätta handen lite och skjuta fram innerhöften i slutet för att hon skulle fatta. Travade av och sköljde av svettpellen. Så idag var en sjukt rolig dag att rida! Nästa gång ska jag jobba lite mer på traven :)

// Ida

Ljust

Ingen bra upp idag. Har inte ridit något så finns inget att skriva om. Något kag dock lagt märke till är att det har blivit ljust ute grymt fort! Nu när jag skriver är klockan snart halv 11. För några veckor sen va de bäckmörkt men nu lyser det in mellan persiennerna. Sjukt Nice då jag älskar att rida sent på kvällen! Gärna efter 8! Det är inte
Häller lika läskigt att var ensam hemma/uppe sent på kvällen ;)
Bilden togs halv tolv i veckan
//Ida


fyra timmars prov

..och nu är jag fri!!

Typ i alla fall, två väldigt små prov kvar, men det börjar redan kännas lite sommarlov! Solen skiner, livet leker.

Tog en spruta i armen igår så kan höja armen till en nittiogradig vinkel från kroppen, sen tar det stopp.

Ska snart till stallet, tömkörning på schemat. Men i helgen händer det förmodligen roliga saker :D



Helst sjukt vad jag saknar att tävla, fattar det inte. När jag väl gjorde det trodde jag aldrig att jag skulle sakna det. Vill nu bara trimma trimma trimma för att sedan få visa upp allt man kämpat för. Fina ponnyskrutt. Men får väll helt enkelt pränta in i min hjärna att jag är för stor, att det är över.


När jag för två veckor sedan borstade Ville så fick jag en konstig tanke i huvudet, en sådan som plötsligt dyker upp från ingenstans, som sedan fastnar allt för länge. Stod helt förstummad, nästan gråtfärdig, som att slag i magen som missat flera gånger prickade denna smäll. Något jag vetat länge, men först nu kom på en detalj. Helt enkelt att jag aldrig mer kommer behöva knoppa Ville. Och jag som hatar att knoppa


Uteritt.

Hemkommen från stallet nyss. Red lite dressyr och markarbete. Sjukt varmt! Fick rulla upp tröjan och rida runt med bar mage. Skrittade av i en kohage brevid, skuttade lite över någon stock och något dike. På hemvägen va hästarna lite lagom knäppa. Trixi stegrade och skuttade från sida till sida medans Q bockade och busa!


// Ida


sju saker ni inte visste om mig

  1. Tycker inte om att köpa hästsaker, eller alltså, jag tycker om att ha fina saker, men tycker inte om att lägga pengar på det. Köper mycket hellre ett par nya fina skor eller jeans.

  2. Har inga problem med secondhand saker, älskar att fynda! Gäller både häst- och icke hästrelaterade saker.

  3. Jag är otroligt blek, och eftersom jag bara blir röd när jag solar är det inte min huvudsyssla på sommaren.

  4. Jag tycker om att vara effektiv, sovar oftast inte längre än till nio på helgerna. Men min syster är ännu bättre på det än mig!

  5. Jag tål inte värme så bra, igår var första dagen det var riktigt varmt = huvudvärk. Kan jag inte kyla ner mig någonstans kan det hända att jag får lätt panik. Ibland har det hänt att jag satt mig i källaren (12 grader på sommaren, mums).

  6. Hänger ihop med punkten ovan, för att undvika värmen och flugorna på sommaren så händer det ganska ofta att jag under sommarlovet är i stallet halv åtta.

  7. Ser mycket sämra när det är ljust, och då inte bara när det är soligt, men även vid lätt molnighet. Så solglasögonen syns mycket på mig. Idiotförklaras ganska ofta för det, men det är skitsamma, vad gör man inte för att slippa huvudvärk. Dessutom är mina Michael Kors glasögon assnygga!! Skulle kunna bo i de om det vore så ;)

Åtvidaberg förra året.


Två jackor, en tröja, en luva. + plus solglasögon. Frös massor, orkade inte bry mig ;)


På tur med lovisa

Ut på tur med Lovisa. Ska te en bekant och låna deras Ridbanan då monikas är stenhård! Lite trimning och hoppning står på schemat:)

//oda


Läskig grej

Tänkte bara berätta om en liten "incident" som hände när jag var på Mallis med Frida o Cissi. Kom på tanken när jag såg ett brottsprogram på teven igårkväll.

Vi gick på hotellområdet och jag vet inte hur vi kom in på ämnet. Men vi började diskutera om lasermördaren. Det var en mördare som fanns i Sverige för många år sedan, precis innan han sköt dig med pistol såg du en röd prick i pannan. Han hade altså lasersikte på sin pistol, därav namnet lasermannen. Vi hade även diskuterat hur mycker farligare grön laser var en röd. Precis innan vi skulle börja vandra uppför trappan till Cissis hotell ser vi först en grön laserprick på marken framför os. Sedan en röd. Vi fick såklart panik men försökte behålla lugnet och undertiden vi skyndade in följde båda lasrarna oss och lös fram och tillbaka runt våra fötter.

Självklart var det inte lasermannen som lös på oss utan någon liten unge på en balkong på hotellet mitt emot. Men sammanträffandet var grymt läskigt! Var skakis en lågt tid efter vi kommit in i huset och jag och Frida SPRANG tillbaka till vårat hus senare på kvällen.


// Ida


Ord jag inte tycker om

Det finns vissa ord jag inte tycker om att höra, blir iriterad av dom. Konstigt, I know.

  1. Pjuks. Brrrr, låter för slappt för mina öron. Mjukispjuks.

  2. Plånka. Råkar ibland säga det själv, ska dock sluta omedelbart. Plånbok it is.

  3. Svordomar. Svär själv som ett djur, men skyller på det att jag går i en killklass. Så fult att det inte finns.

  4. Havremoppe. Alltså allvarligt, havremoppe? Vem fan kom på det


    Något som ni kan lacka loss på?

Dressyrlektion skogslotten

Ridlektion i vanlig ordning. Vi var bara 4 st idag vilket var väldigt skönt. Tycker det kan bli väldigt jobbigt att rida full grupp ibland.. Fick rida Zara som jag red i tantgruppen sist. Hon va lite piggare idag kanske för vi va på stora utebanan. Lite springig och stretig i början, men blev riktigt fin i slutet! Vi ree lite cavaletti som hon var lite misstänksam till. Den med 3 bommar i hoppade hon genom första gången och den med två bommar hoppade hon över x'D Men i slutet gick de prima! Även om det inte alltid ser så vackert ut när jag rider den så e den fortfarande sjukt rolig att rida :D

// Ida

Hej plugg

Som sagt, nationella prov på onsdag, sen börjar slutspurten till sommarlovet, kan dock med glädje medela att det ser ganska lovande ut!

Har Ingenting att skriva om, allvarligt helt tomt, men för att inte tråka ut er totalt kommer det upp lite personliga ick hästrelaterade saker på bloggen imorn.


Framridning förklass


// Ida


jet på g

Just nu håller Jet på att försöka skicka över alla bilder från igår. Har ingen aning om hur det går men en har kommit över iaf.

Nu ska jag iväg och hålla lektion. Så ni får vänta på resten av bilderna tills att jag kommit hem ;)

// Ida

gymnasieval-en svår period av livet

När man är 15-16 år tror jag de flesta håller med om att det är en väldigt svår period i livet¨. Det finna så många krav man vill uppfylla om både det ena och det andra. Men det största av allt, gymnasievalet som spökar i huvudet dag som natt, bland de svårare valen i livet. 

Jag själv är för tillfället ganska säker och lugn i mitt gymnasieval. Men det kommer upp i tanken minst en gång om dagen. Jag har valt att börja på ett gymnasium utanför Linköping vilket betyder att jag kommer behöva flytta hemifrån. För många är en sån sak inte någon stor grej. Men jag har så himla mycket här. Jag har mina flesta kompisar här, skogslotten och självklart Trixi. Jag VET att jag inte kommer rida kvar på skogslotten eller sköta om Trixi efter sommaren. Det har jag vetat långt innan gymnasievalet. Men endå är det så svårt. Det går lixom inte att få in i huvudet, jag tror själv inte att jag insett det. Om 3 månader kommer allt jag har här att vara borta. Jag vill kunna tänka "ja måste ta vara på den tiden som är kvar", men det går bara inte! Så fort jag ens tänker eller skriver så får jag en klump i halsen. Jag kanske överdriver lite. Jag kommer ju fortfarande kunna åka hem och hälsa på skogslotten och Trixi. Men det är inte samma sak. Jag kan inte kalla det "ridskolan jag rider på" eller "min sköthäst". Det kommer istället vara "ridskolan någon annan rider på" och "någon annans sköthäst", det kommer aldrig mera vara mitt.

Mina tankar ang detta åker verkligen bergockdalbana. Ena dagen är jag överlycklig över att få flytta hemifrån och lite "börja om på nytt". Andra dagen sitter jag på Trixis rygg och bölar för jag långsamt börjar inse att det inte kan vara för evigt.

När jag var liten trode jag att gymnasieval var som en drömm. Att få välja skola.
Back to reality, drömmen blev just en mardrömm.


// Ida


resultat

I sin vanliga ordning fungerade inte bloggappen därav ingen updatering. Dagen har iaf varit helt ok. Kunde gått bättre, kunde gått sämre.

Lc:1
Ponnyn skötte sig bättre en aldrig förr! Sjukt stolt över henne när jag ridit klart. Red med vetet i något undertempo för att minimera risken att hon drar ihop sig. Gjorde båda galoppfattningarna bra och tjurade inget. Lite stel men inte mer en vanligt. Det jobbiga var bara att jag red fel. Har ALDRIG hännt på en tävling utanför skogslotten. Kan ju också bero på att jag inte kunde programet när jag satte upp och red fram utan fick memorera lite snabbt. Travökningen sket sig med. Kunde för en gång skull lätta av i handen och inte behöva driva som en galning för att hon skulle fram. Men då fattade hon galopp istället. Kan egentligen inte klandra henne för det då jag bara är glad att hon tänkte framåt. Slutade på 66% vilket jag var mer en nöjd med av en snål dommare. Det var felridningen och travökningen som kostade mig segern så jag trillade in på en andraplats. Dommarens kometar Prydligt men lite försiktigt ridet, försök visa lite fråchigare grundtempo och mer nyanser så kommer de riktigt höga betygen.
Och jag håller helt med i det hon skrev. Men jag red något "lojjt" för att minimera risken för dampanfall ;)

Lagklassen
Nu i efterhand är jag sjukt missnöjd med mig själv då jag inte gjorde mitt bästa. Blev endå en förstaplats med laget och precis utanför placering individuellt. Det som stör mig mest är de sjukt höga procenten dommarna satte. Jag red på 78%. Men det fanns några som red upp till 81%! Jag tycker det är roligt med dommare som vågar sätta en åtta lite här och var och inte fastna i "55-65%-träsket" Men dethär vara bara för mycket. Känndes överdrivet och oserriöst. När du får alla delar betygsatta med högre poeng en 7,2 så skiter man i vad det står. Visst tycker dommare olika. Men när inte en kotte red på under 65% känns det konstigt? Om man gör en BRA ritt tycker jag att man kan ligga på allt mellan 63-70%. Men att jag vet vissa dommare som skulle kunna gett mig 60% för den ritten och jag helt plötsligt för 78 känns konstigt. Har gått och varit irriterad på det hela dagen nu. Kommer nog ha svårt att släppa det. Kort sagt Överdrivet.


Jet fottade MASSA fina bilder men de kommer inte upp fören i morgon.
// Ida

updatering under dagen

Tack vare att min lilla fone nu är komplett så kommer jag kunna updatera med resultat under dagen så att ni inte behöver vänta tills jag kommer hem ;) Har INGA förväntningar för dagen då jag inte ridit något ordentligt sen sista tävlingen, mest ut i skogen då motivationen stundvis legat i botten. Har varit mer taggad inför tävling men blev så himla arg och besviken igår. Tror de va värsta sammanbrottet på länge..

Men idag känns de lite bättre när jag intalat mig själv att ingen får kliva på mig.

// Ida


..

Vissa människor.

Bloggar inget mer ikväll. Hejdå


Träning

Framme vid skogslotten och dressyrträning väntar. Efter det åker jag och Malin in till stan så uppdateringen blir inte den bästa idag!
//ida


två bilder

Togs massa bilder idag. men jag orkar inte redigera alla eftersom vissa blev jättefina lite matta och vissa behövde massa färg osv. Så slänger upp två helt olika redigerade bilder. Tycker att båda är fina på sitt sett. Den undre är definitivt min favourit!

// Ida

Tjuvkik

.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3158365/images/2012/pic_202929459.jpg" class="image">


långhelgens planer

Långhelg som väntar. Ingen skola fören måndag! Har massa inplanerat i helgen så kommer knapt få en stund till övers.
Idag ska jag sova riiiktigt länge, senkommer Jet och fottar mig och Lovisa. Har längtat hela veckan! Jag ska även rida de två bruna på eftermidagen I morgon ska jag också sova länge, eller skapligt för halv 10 bär det av till stallet för att fixa Trixi. 11 är det träning på skogslotten. Efter träningen drar jag och Malin dirrekt in till stan och letar avslutningsklänning åt mig! På kvällen ska Trixi tvättas och knoppas. På lördag är det tävling i stort sätt hela dagen, andra omgången av div 3 i åtvidaberg. Söndag är de enda planerna hitills att ride de två bruna. Men kommer säkert hitta på massa andra saker att göra med.
Fullspäckad helg så håller en tumme att jag orkar allt!

Bara en av alla hundratals fina bilder Jet fottat på mig i olika sammanhang! Hoppas på några nya i favourithögen ;)

// Ida

storstädning

Alla som varit i mitt rumm eller "hästrumm" har säkert en uppfattning om att jag är väldigt stökig och gillar att rulla runt i mitt eget skit. Men på senare tiden har jag faktist mått psykiskt dåligt när det är för stökigt. Mitt rumm är konstant fyllt med högar av kläder, även om jag städar ena dagen ser det lika dant ut nästa.

Men ikväll har jag tagit tag i både mitt rum och hästrummet. Eftersom jag rider på så många olika ställen går det inte att konka runt på alla dessa grimmor, lindor, täcken osv. Så ja har ett rumm i källaren med alla saker till hästen och mig. Dock har det sett ut som skit några veckor och utrustningen från förra tävlingen har inte ens tvättats. Ibland kan det faktist va lite mysigt att småpyssla och städa där nere. Mest för att det inte är "mitt rum". Så idag blev det en störröjning! Sopade även golvet ;)


// Ida

Orientering

Är i mitt i skogen o orienterar med resterande nior. Malin och jag sprang vilse så tackar gudarna för googlemaps! Nu ska vi vänta innan vi får grilla korv och om typ en och en halv timme ska vi sätta upp tält och göra eld.. Idag blir det en hästfri dag så kommer inte kunna uppdatera så mycket.


//Ida


Skogslotten

Hopplektion med tanterna idag. Red en ny ponny vid namn Zanna (inte de vackraste namnet på en häst btw) en rulltig liten d-ponny född 05. Vad jag förstod så hade hon stått en längre tid. Och det märktes då den sprang som en krabba och var lite oliksidig. Hade lite svårt att travhoppa för då stannade den med "hindret" mellan benparen, haha sjukt gulligt endå!. Hoppade i galopp som en studsboll med huvudet i backen.. Men endå tyckte jag det var en sjukt rolig ponny att rida. Lite egen motor och väldigt speciell, då man faktist såg resultat efter lite arbete. Får förhoppningsvis rida den på måndag igen. Längtar! :) 

//ida


..Bilder..


Fler bilder från i söndags. Alla blev lite olika i färgen för ljuset va inte desamma. Gillar den på Lovisa och Balder mest. Men kanske för att det var den jag redigerade fört? Och då är det alltid roligt. Men när man kommer till andra, tredje, fjärde osv så blir det tråkigare och man slarvar. Men på bilden på bara Trixi har jag tillockmed redigerat bort en gren som var enda fram till bettringen ;)

// Ida

dagens ridlektion

Lektion i sin dagordning på skogslotten. Fick rida en ny ponny som hette Munsbro Gypsy. Ett sto född 2006 import från ?Irland? En liten d-ponny. Vad jag uppfattade hade det inte köpt henne en utan hade henne på prov eftersom hon endast varit där ett fåtal dagar. Eiktigt trevlig ponny faktist! Känndes att hon inte blivit något direkt skolad i dressyr då hon inte riktigt fattade vad jag menade först. Lite stretig i munnen och hade inte riktigt kontroll på yttersidan. Men hittade endå stundvis en riktigt trevlig form! Hon hade ingen vidare kondis heller så hon tappade bjudningen redan efter några varv i trav.

Den va lika snäll att hoppa som den va på marken. Lite seg där med så man fick bara driva framåt och leta efter ett läge utifrån de. Jag tabbade mig några gånger o la henne lite fel men endå så kravlade hon sig över även om det började bli något liknande hinder :) Avslutningsvis hoppade vi en bana på 80-90 cm med blandade språng. Men dögullig ponny som stalde upp o hoppa oavsett om man la henne lite nära eller från ett utåtläge!

Ja ni ser ju ganska tydligt hut yttersidan gärna glider iväg, den va lixom ganska oberoende på hur mycket stöttning den fick kändes de som.. Men endå grymt gullig ponny! I morgon ska jag rida med tanterna och då blir de o pröva en annan ny ponny; Zara :)

// Ida

En till

Ska snart iväg till skogslotten för lektion.Men innan redigerade jag en bild på Lovisa och Balder, bara för att han e så fin!^^

Före:


Efter:

Bloggappen asså...

Skulle instalera om bloggappen igår villket ja har fått göra några gånger. Men när jag skulle instalera om den så fanns den inte kvar? Därav ingen updatering för jag har sellan tid att att sätta mig ned vid datorn. Igår red jag Trixi ut i skogen med Lovisa och Balder. Tog lite bilder som ja ska försöka redigera och ladda upp i kväll efter min ridlektion. Igår em red jag de två bruna som gick väldigt bra! Blir bara roligare o roligare i takt med hur jag "kör in mig" på hästarna :)
//ida

Live



Kollar Dalahoppet Live, asnice. Massor fina hästar och massor duktiga ryttare.

http://svtplay.se/v/2775157/gavledala/dalahoppet


Ingen dator

Jag har inte haft någon dator sen torsdag kväll. Därför den dåliga updateringen.

Efter majphokalen i fredags drog ja te Anna o hade massa skoj. I morse åkte jag hem och red de två bruna som gick prima! Efter de tvättade jag alla fönster i huset.. För att fara till skogslotten ennu en gång. Doch kom vi för sent så vi hann bara kolla i någon timma innan de va slut. Så jag åkte hem och red ut på Trixi med mamma och Monika som gick bra! Hon va väldigt tittig och flyger lite då och då från ena sidan av vägen till den andra men eftersom ja e van vid de så blir det ingen större balansstörning :)


// Ida

ny redigering

Suttit o pluttrat på en bild på Trixi denna gång. Vart ganska nöjd. Syns iaf lite skillnad ;)

Före:


Efter:



// Ida

@RKF...

Sitter på rkf o kollar när min kära vänn anna rider gamelgubben Calle.

//ida


helgens planer

Har en fullspäckad fredag + helg. Kommer bli mycket att göra så hoppas jag hinner med allt!

Fredag:
Först ska jag åka till skolan för att skriva nationella i matte som jag missade. Sen blir det att ta min kära lilla moppe till skogslotten för att kolla på majpokalen resten av dagen. Sen blir det att ta kära lilla moppen hem för att försöka komma skapligt i säng. Låååång lördag.

Lördag:
Upp tidigt som satan för att rida de två bruna. För är det fint väder kommer Jet vid 9 o då måste jag va skapligt klar. Sen bär det iväg ut i naturen för en mysig photoshoot! Kommer inte avslöja något tema en ;) Sen runt midagen bär det av till skogslotten igen med min vänn Anna.

Söndag:
Busa i stallet hela dagen med Lovisa :D


// Ida

photoshop cs6

Har nyss laddat ned en trial på photoshop 6. Ganska osmart gjort eftersom jag insåg nu att jag suttit över en timma och lekt.. Men älskar de grymt o blir fotograferingen av på lördag så kommer jag redigera bilder hela dagen lång!:)
Resultat från idag


Innan:



Efter:


// Ida

Another day in paradise

Passade på att springa idag, det var länge sen, men så skönt! Hade ganska mycket träningsvärk sen igår så det var ganska tungt, men det gjorde inget. Jag älskar att röra på mig i naturen, känner mig så stark, som om jag skulle kunna slå ner hela världen ;)

Annars då? Det flyter på, Ville har fått en välförkänt vila den här veckan, och även Lucern har fått ta det lugnt. Vädret suger, men jag bryr mig inte. Känns som allt har blandat allt till en grå massa med texten kan inte bry mig mer.

Aja ska tagga igång lite, har en ganska mycket att göra framför mig, särskilt denna helg. Men det ska nog gå bra


Gammal bild, gammal tävling, länge sen jag tävlade. Ful toffs


hopp i skogen

Nägon jävel hade rivit alla hinder vi byggde igår. Så vi fick bygga upp alla i spöregnet idag. Ridturen gick bra, förutom att det kom en tjurig gubbe förbispringande som klagade att vi red på "hela" skogsvägen som nu är ca 1m bred? Bilderna vart inge vidare eftersom min kamera suger. Är lite sugen på att låna med mig Jet till en liten photoshoot^^ Men efter lite redigering såg iaf 2 bilder helt ok ut!

// Ida

rejs

Uteritten gick prima! Förutom att det regnade väldigt mycket. Kändes extremt skönt att Trixi var lite damp o stundsade på stället emelleråt eftersom jag inte upplevt att hon inte haft någon överskottsenergi på länge. I morgon ska jag dit igen och hoppa lite teränghinder vi byggde upp idag, innan jag drar vidare till de två bruna.

// Ida


På tur

Ut i regnet i skogen med lovisa! Trixi är blöt redan innan turen..


Funkar det för er?

Jag antar att bloggappen har krånglat för flera en mig. Förut gick det att ladda upp bilder som man kunde klistra in om man skrev ett inlägg på explorer. Men det slutade funka. Sen fick jag äntlgen gratis internet till min telefon så då tänkte jag ta tag i problemet. Så jag instalerade om appen eftersom det stod att man skulle de om de krångla. Då kom de upp ett nytt "problem" de stod att jag va tvungen att ha både rubrik och text när jag skulle publicera? Så jag gjorde om hela prociduren och nu funkar det!

Så himmla skönt att jag kommer kunna blogga exakt när jag vill nu utan att behöva tidsinställa! Så nu kan vänta er mycket bättre updatering från min sida :)

/ida


motivationsboost

Min motivation vad gäller hästar har varit i botten i några veckor nu. Har lixom inte haft något "sug" efter att rida och jag har stundvis varit riktigt orolig att det ska bli något ihållande. Men inatt fick jag värsta motivationsboosten! Ploppade upp massa ideer i huvudet och kände lixom att jag VILLE åka iväg och rida och träna. Sorjligt men sant så har jag inte kännt någon vidare "exitment" när jag åkt till stallet på sistone. Men jag hoppas inte det är något kortvarigt utan att det håller i sig nu!

Vi ska komma dit igen..


// Ida 

Bloggapp

Funkar den nu? Har trälat i timmar..
/ida


tandställning

Idag satte jag in min tandstöllning i överkäken. Gjorde inte ont men alla kemikalier smakade bajs. Det är jättejobbigt att äta även om det inte ens har börjat göra ont en. Sen har jag börjar lespa?! Ja kan inte säga S som vanligt för då låter de skitskummt så ja måste typ gör< värsta bigsmila när ja säger S om de ska låta som vanligt.

Härre jisses hur ska ja överleva 2 år med detta?

// Ida

ridit (igen)

Kom nyss hem från dem två bruna. Gick vell sådär då en skenade iväg x antal gånger och den andra var trött. Glömde blogga igår men jag var ju hos Trixi. Hade tänkt rida på ridbanan men trotts att Monika sladda så var den stenhård så jag kände inte att det gav något, så jag red ut med Thea ist. Trixi har förövrigt fått börja käka lucern nu så jag hoppas hon kommer upp lite i hullet.

I morgon ska jag åka till stallet igen och rida med Lovisa. Tror vi ska ta lite fina bilder om vädret tillåter, dock er det inte allt för ljust ut men sånt som märks ;)


Hoppas på något liknande dehär, dock är det nästintill omöjligt med min skitkamera...


// Ida

dommedagen

Just nu sitter jag i tandläkarstolen i norrköping. Tandställning på överkäken åker på,såsmåningom om några veckor åker den på på underkäken med. Får se om jag överlever dagen. Endå helt ok att vi var lediga igår och jag hann inte på någon lektion innan idag och kommer inte hinna efter så jag får en extr dag ledig gämnfört med alla andra ;)


// Ida


Efterlyser

Vad har hänt med alla ryktstenar?!
Hittade en gammal nederst i min ryktlåda, liten och skruttig men så sjukt bra. Jag menar allvarligt, finns det ngt bättre sätt att få bort allt hår? Tar verkligen tag i det lösa håret som släpper. Mums.
Dock så verkar ingen ju knappt använde den längre, förr hade typ alla sådana mun har inte sett en nu på riktigt länge. Aja, skulle jag ta tag i att leta så skulle den säkert gå att hitta i massor affärer.
Hiss till dessa iaf!

HEMMA!

Nu är jag äntligen hemma i kalla sverige igen. Jag kom egentligen hem igår/idag natt men då var jag så himla trött så det var bara att trycka ned något i truten, kolla fb en snabbis och sova. Idag har jag studiedag så jag kommer inte sitta hela dagen inne och blogga utan först ska jag till Trixi o rida. kan bli intressant eftersom hon stått i en vecka.. Men kan ju hoppas att hon lagt på sig lite så är det ju något possetivt iaf (y). Sen i em ska jag åka till skogslotten och hjälpa min ridlärare när hon har teori med småbarn och träffa världens bästa HanniBanni!

Hare bra!


// Ida

Från igår


Träffade en saknad stallvän igår, vi tog en blandad uteritt med ridhuset. Blåste typ som storm men hästarna skötte sig så gott som exemplariska! Tror det är ryttarna som egentligen är mer rädda för att vinden ska påverka hästarna än vad och på sätt påverkar dom än vad vinden i sig gör.

Hästar som står ute mycket är vana vid storm, samma med åska

Hoppas det är okej att jag använde bilden?

att rida ihop med andra

Ofta när man rider på ridbana eller i ridhus rider man samtidigt som massa andra människor. Om det är lektion eller om man rider "ensamt". Det finns många regler att ta hänsyn till när det är flera som rider på en liten yta. Så som att knacka när man går in, högerregeln och ingen skritt på spåret. Men det enligt mig allra viktigaste är att kunna anpassa sig efter andra.

Att titta upp ur mankammen och hålla ett öga på alla aldra. Att inte sitta helt i sina egna tankar. Ex när man rider lektion att man kanske tänker så långt att "ojj nu är jag långt efter och det blir köbildning bakom mig, kanske dags att göra något åt det" Folk som misssköter det är bland de mest irriterande jag vet. Det har hännt många gånger att jag suttit och svutir för mig själv när någon hejdlöst rider in i mig eller aggerar stoppkloss.

Lagdressyren då vi rider på lag funkar utmärkt för mig då en stor del i helheten är att anpassa sig efter andra.


// Ida

Älskade ponny


För mig är du perfektion


Inte konstigt hästarna var lite fundersamma

Syster red Ville samtidigt som denna sak var på fältet bredvid, drog en tvärnit en gång men inte mer än så. Men ni skulle ha sätt hästarna när de skulle in, haha vågade knappt gå.
Film på syster och Ville kommer förhoppningsvis på morgondagen

Hennes päls

Ja ni ser ju, borstar som ett djur men hjälper ju inte :D
Ja hon glänser fint i alla fall!

en sak för päron

Jag äter bara mer och mer onyttig mat och andra saker även om jag gång på gång lovar mig själv att sluta. Men saken är den att jag tror jag har hittat lösningen PÄRON, Har aödrig gillar frukt men det är något med päron som gör att det lixom nästan kan vara gott ibland, och duger klart att mätta magen med lite då och då.

Så nu slänger jag iväg chipspåsen (förutom helgen (a)) Och kör all in på päronen. Nu ska den äckliga lilla bullmagen bort en gång för alla!


// Ida


för ett tillfälligt perfekt liv..

.. Ha sommarlov, bara chilla hela dagarna

.. Vinna en miljon på lotto, pengar löser inte allt. Men det löser mycket

.. Sluta få ångest över gymnasieval. Även om valet och omvalet redan är gjort snurrar fortfarande många tankar i huvudet

.. Det går jättebra på nästa tävling, och inga sträckningar dagarna innan..

.. Att bloggen växer sig jättestor och vi kan tjäna pengar på den


// Ida


Jag och Lucern



Hahah kolla inte vad jag har på mig, slappardag i stallet


Hagen


Denna dag..

.. spenaderas 4 timmar i stallet

Skolan sög, jag menar allvarligt, kunde lika gärna ha varit hemma. Egentligen har jag ingenting mot skolan, men när lärare är sjuka, man inte lär sig ngt och grupparbeten går segt så har jag bättre saker att lägga tid på.

Som sagt, stallet. Tog med mig kameran så mer bilder kommer dyka upp under morgonsagen. Började med att rida Lucern, det går åt rätt håll, men det är svårt. Slutet gick i alla fall riktigt okej!

Imorn är det dags för träning igen och jag är taggad, har stora förhoppningar. Kanske för stora, antar att det inte bara är jag som lägger alldeles för mycket hopp vid träningar? När det faktiskt är träningen hemma som gör skillnaden..

Skrittade ut på Villeman tillsammans med Frida. Vi testade båda två att ta bort stigbyglarna från sadlarna, riktigt skönt ju! Fett tips, testa!




Hästsaker

Jag är en sådan som inte tycker om att skrika runt att jag är en hästtjej, klär mig inte i kläder med hästtryck på, har lite svårt för hästmodet som är i den "vanliga världen" nu, tvekar lite när någon frågar vad jag gör på fritiden.
Varför?

Jag vet inte, men på något sätt känns det som man blir dömd som en töntig vek tjej om man säger att man håller på med hästar. Det gillar jag inte.

På samma inreder jag inte mitt rum täckt med hästplancher, hästsaker eller anda hästrelatera prylar. Det finns bara två ställen i mitt rum man kan se vad jag tycker om att göra. Passade på att ta bilder på det så jag kan visa er

Rosetterna är gömda bakom min garderobsdörr, som jag försöker hålla stängd men öppnas hela tiden. De hänger där diskret och ser proffsiga ut!


Är igentligen i så förtjust i gamla, stora ramar. Men den här passar så bra med bilden och min vägg. Fulfint på ett passande sätt

Hur gör ni? Tapetserar väggen med hästbilder elr använder hästskor som servett hållare till max?

"ganska bra"

Efter att ha läst genom mitt dressyrprottokoll från förra tävlingen så  uppmärksammade jag att det stod mycket negativt i mitt ptottokoll från dressyrryttartestet. Eller det fanns en possetiv komentar där det stod "noga med handställningen" om dem menar att jag var noga eller inte har jag ingen aning om. Men eftersom jag fick 7.5 på den punkten tycker jag det skulle vara konstigt om jag inte var noga med den.

Lika dant med den lodräta sitsen som jag också fick 7.5 på. Där står de "ganska följsam". Jag menar så den som skrev uttryckte det var jag ju lite följsam men inte tillräckligt. Men om du ger någon över 7p på en punkt måste ju den vara väl godkännd. Enligt bedömningssystemet är 7- Bra! Så 7.5 borde vara lite mer en bra. Varför skriver man då "ganska" följsam. Tycker det åter lite ironiskt. Dessutom stod det "du följer hästen ganska väl" på punkten under som jag fick 7 på. Nae jag stör mig något enormt på dommare som skriver "ganska"


Ida

Hejsan!
Mitt namn är Ida Evertsson och det är jag som driver Aqipage tillsammans med Jet. Jag är född i februari 1996 och är bosatt i en liten byhåla utanför Finspång vid namn Fränntorp. Hösten 2012 flyttar jag in på vretagymnasiet där jag kommer spendera mina närmstkommande 3 år. Jag kommer självklart åka hem en del helger men mesta updateringen kommer ske där ifrån.

Jag har alltid varit intresserad av hästar och efter några år av tjat fick jag när jag var 7 år börja på skogslottens ponnyridskola. Där har jag ridit i 9 år tills jag var tvungen att sluta pga flytten. Jag kan tacka ridlärarna och ponnyerna på skogslotten som i princip gjort mig till den ryttaren jag är idag.

Jag och lektionshästen Baltazar som jag tävlade en hel del med under en period på två år.


Jag har aldrig ägt någon egen häst mestadels pga att mamma är den enda i familjen som är det minsta intresserad av hästar utöver mig. Däremot har jag varit skötare/medryttare/beridare osv på ett antal ponnyer och hästar. Allt från tjocka shettisar till oupfostrade unghästar. Våren 2011 började jag rida Trixi. En d-ponny sto född 96. Med henne har jag upplevt det mesta, allt från helt galna uteritter och galna upptåg till att tävlat upp till reg la:1. Trixi är nog den ponnyn jag litar på mest i hela världen, hon har aldrig gjort något dumt eller felaktigt. Tyvärr kommer min tid med Trixi begränsas radikalt när jag börjar på en gymnasieskola 2 timmars bilfärd från henne. Men jag hoppas kunna hålla kontakten med hennes ägare och att jag ska kunna rida henne i den mån jag vill och hinner.

Mitt ♥

Hästhållningen i Holland

Förförra helgen var ju som sagt jag, mamma och syster ner i Holland. Skillnaden på hästhållning skiljer sig en ganska stor del, och jag tycker det är väldigt intressant. Tänkte punkta upp lite saker.

 

  • Det är ganska vanligt att man har med sig en egen sadel när man ska provrida en häst. Helt normalt och absolut som det ska. Sen om sadeln passar är det skitsamma.

  • Många reagerade på att Totilas inte får gå i någon hage, men jag kan lova att han inte är den enda. Vid uppfödning står de flesta föl mycket ute, men senare när de väl är inridna är det inte lika självklart.

  • Anläggningarna är enorma. Vanligt är att ridhus och stall är i samma byggnad, stallen är liksom på långsidan av ridhuset, dock en vägg emellan.

  • Man skrittar inte fram hästen på långa tyglar, hästarna skrittas fortfarande fram, men inte så att tygeln hånger i en båge.

  • Uteritter är i de flesta fall relativt ovanliga

 

För många låter det ganska hemskt, och för mig är det inte heller optimalt. Jag tycker hästarna ska få ett så naturligt liv som möjligt, jag skulle gärna vilja ha Ville på lösdrift. Men sen får man inte heller glömma bort att Nederländerna har kommit mycket längre i aveln och eliten. Det kanske är så, att om en häst ska prestera på elitnivå att den måste stå inne för att spara på krafterna.


Jag tycker inte det är rätt, men det kanske är värt att fundera på.


Vad tycker ni?



Vad hände här?

Det har varit valborg, vädret är underbart och har massor plugg som jag tappat bort. Helt enkelt andra saker att göra än att blogga.
Ska berätta lite vad som hänt.
Ridningen på Lucern går bättre, den lilla svackan som jag var i börjar plana ut. Det hänger ju på mig, det vet jag ju, men det gör det inte alltid lättare.
Putsat all utrustning, träns, stövlar, skor, chaps, grimmor osv. Har en sadel och en grimma kvar, men sen är det vårstädat och fint.
Red ut med Ville igår, och alltså damm denna ponny äger! Galoppen direkt efter fattningen var helt underbar, ryggen flög upp, bakbenen långt under magen och värsta powern. Dock så orkade han inte hålla det längre än typ fem steg, så gjorde massor med fattningar.
Lucern har plötsligt börjat fälla massor,  på två dagar ska typ allt av. Det roliga är att hennes sommar päls är röd/orange, och vintern röd/svart. Men nu allt lossnar på en gång så kan man rita mönster på henne, hehe
Inte bästa bild, men tror ni fattar

RSS 2.0