Jet - saker jag tycker man ska investera i

Är inte så för att köpa pissdyr märkesutrustning. Det finns däremot några saker som jag tycker man ska investera i och köpa riktigt bra saker.
Sadel
Klicka för att stänga fönster
En sadel är ju prio ett, och den ska ligga bra. Sen om det är en från Hööks för fem tusen eller en specialgjord för 30 spelar ingen roll. Ett tips är att köpa sadlar begagnade, hörde någon säga att en priset på en sadel sjunker tio procent varje år, så efter tre år har har den sjunkit med drygt 27 procent. En bra sadel har en livslängd på cirka tjugo, om inte mer. Sadeln på bilden är en Jessica Crown, tycker Crown sadlarna är riktigt bra. Har haft två, Stubben är också en favorit.

Transportskydd
Stäng
Transport skydd ska vara långa, gå upp över hasen, framknät och kronranden. De ska helst vara förstärkta vid hovdelen. Tycket ska vara stabilt och fodringen relativt tjock. Jag har dom på bilden från Jacson, de är väldigt bra men förstärkningen nere vid hovarna håller inte i all evighet.
Ridhandskar
Personlig åsikt, kan inte rida utan bra ridhandskar, sliter dessutom sönder några par om året och då ska vi inte tala om hur många det är som försvinner

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0