Jet - säkerhetsstigbyglar

En säkerhetsåtgärd som definitivt är värd att ha, att hänga bakom en häst måste vara en av de farligaste händelserna eftersom både huvud och bröstkorg är vid bakhovarna


Lätt de snyggaste säkerhetsstigbyglarna, kanske inte för dressyr men definitivt för hoppning. Kanske också de dyraste. Tror, eftersom jag aldrig testat, att de är väldigt bra, den yttre delen är flexibel och böjs om man skulle fastna.

 

Förmodligen den varnligaste stigbybeln, trillar du av så åker gummisnodden av, ganska ful men inte alls dyr. Säker eftersom gummisnodden inte sitter fast så hårt.

Säkerhetsstigbygelns som är mest lik en vanlig, är lite tveksam mot den här eftersom gångjärnet bara kan åka åt ett håll. Sitter foten tvärs mot stigbygeln så tror jag inte den åker ut lika fort. Dessutom är den lite seg.

 

Lättviktsstigbyglar som gör att foten inte fastnar lika lätt, men har den fastnat så sitter den fast.

Tror den här fungerar ganska bra, bara man håller spiralen ren från grus och tar bort rost. Tycker de är snygga och skulle gärna ha ett par själv.


De här är nog en av de fulaste, men tror nog de är bra. En del tycker de är "sladdriga" att rida med men jag märker ingen skillnad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0