ida - svar på komentar

tilde om ida - lindningstips:
där har har jag en liten kommentar angående paddar! det är viktigt att det är paddar under fleece lindor oxå för att det ska bli ett jämnare tryck vilket är det viktigaste när man lindar! man måste hålla ett jämnt tryck hela vägen när man lindar annars finns det risk att hästen skadar sig mer än det gör nytta!

Sv: Fast om du lindar utan paddar så drar du ju inte åt mera på dem ställena benet är tjockare, och du drar inte åt lösare där den e smal för att det ska bli en jämn lindning (som en korv typ) Utan när man lindar utan paddar drar man självklart åt lika hårt över hela benet. Och på så sett blir det ett jämnt tryck!

Här är det lindat med vanliga fleccelindor med ett jämnt tryck, och då formas de automatiskt efter hästens benform.


Hittade ingen bra bild men här är det med en padd under, och då blir formen mera rak. Detta ska man altså inte sträva emot när man lindar utan padd :)


Hoppas du förstod min förklaring!

Kommentarer
Postat av: Anna

Men padden är ju jämn tjock så de formad fortfarande efter benet om de inte är stödpaddar(jätte tjocka)som hästarna kan ha ibland när de tränat hårt :) benet kan även se rakt ut om lindan är för lång å man måste linda mkt på samma ställe :)

2012-01-29 @ 11:45:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0